Behandlingar

 

Energimassage /ene.jpg ca 30 min 400 kr

En japansk massage som följer ett bestämt mönster av kroppen av energiflöde, meridianer (från akupunkturen). När dessa punkter aktiveras så frigörs energiflödet, vissa punkter kan ömma mer än andra. Nerv och cirkulationssystemet stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar som vilket ger den avslappnade och uppiggande känslan. Rygg, nacke, höfter, skuldror, armar och huvud bearbetas genom ett snabbt tryckt och skakningar med kläder på i en specialdesignad stol. Massagen är kraftfull, utförs med rytm i ett flöde och avslutas med mjuka töjningar. En perfekt massage för ökad koncentration och energi, förebyggande friskvårdsbehandling. Regelbunden energimassage förbättrar immunförsvaret, fysisk och psykisk hälsa, balanserar upp kropp och själ.

Fotmassage /fotmassage.jpg 45 min 560 kr

Fotens leder och muskler mjukas upp, stimulerar kroppens självläkning. Löser upp spänningar och blockeringar i energiflödet så cirkulationen ökar, vissa punkter kan ömma mer än andra och reagerar positivt på behandlingen. Fötterna bär upp hela din kropp, varje dag, även dem blir trötta, stela, spända och svullna. Det kan hänföras till försämrad cirkulation, kroppshållning, ryggont och huvudvärk. Massagen kan vara smärtsam. Ta hand om dina fötter så tar de hand om hela dig!

30 min 460kr     45 min 560kr        60 min 660kr         90 min 1010kr

Koppningsmassage 

Med hjälp av mjuka silikonkoppor skapas ett vakum som suger upp huden. Koppan förs över området (som massage) eller punkt behandlar de områden som är hårt belastade & har cirkulationsstörningar. Det ökar blodgenomströmning i musklerna och mjukar upp bindväven. Kroppens inre påverkas; aktiverar lymfcirkulationen och immunförsvaret som renar kroppen. Exempel på några olika reaktioner efter behandling: sömnig, piggare, törstig, kissnödig, träningsvärk. Individuellt pga vad din kropp aktiverar eller ingen reaktion utan bara en skön avslappnad känsla. Koppning har i princip samma verkan på kroppen som klassisk massage och att kombinera dessa tekniker ger en effektiv djupgående behandling, man kan även behandla olika delar av kroppen. Det kan smärta lite mer över ansträngda områden i början men det släpper efter några” dragningar”. Huden kan bli lite rosig eller röd prickig och det kan synas några dagar efter. Man kan behandla rygg, armar, säte och ben, mage, bröstkorg. Tex om du har kalla händer och fötter, känner dig stel och spänd, är stressad, orolig, svårt med koncentration eller sömn, avslappning, tungt att andas/astma, lider av spänningshuvudvärk, muskelkramper eller ärrbildningar efter skador i muskelvävnad. Kan lindra smärta vid fibromyalgi och reumatism.

Koppningsmassage lämpar sig INTE vid hjärt-blodomloppssjukdomar, användning av blodförtunnande mediciner, MS, cancerpatienter under behandling, akuta inflammationer / infektioner. Tidigast 6 månader efter graviditet /operation. Rekommenderas INTE under menstruation.

 

Klassisk Massage /img-2373.jpg 

Bearbetar kroppens bindväv som omsluter kroppens mjukdelar, musklerna. Den påverkar blod och lymfcirkulationen, immunförsvaret, musklernas återhämtning och nervsystemet. Ger avslappning och smärtlindring genom att stimulera beröringsreceptorer så blodtrycket sänks, minskar stresshormonet, frisätter oxytocin ”lugn och ro” hormonet och ”endorfiner” som aktiverar och påverkar kroppens övriga inre funktioner till självläkande. Man behöver inte ha smärta för att unna sig massage, det är friskvård vilket ger dig den underbara må bra känslan!

 

Massage Terapi  /img-2423.jpg

Värk eller utstrålande smärta i nacke/armar/axlar/ländrygg/ben/fötter ?

Massage terapi är bra för dig som känner att det tar ”stopp” vid vissa rörelser. Gör det ont vid en speciell rörelse? Massage terapi förbättrar muskelflexibilitet och styrka, kroppshållningen, ledernas rörelseförmåga och koordinationen, samspelet mellan nerv och muskel. Vilket ger dig självkännedom om din kropp för att undvika muskelobalans. Om du haft en skada så påskyndas rehabiliteringen, är du stel så aktiveras musklerna och cirkulationen ökar. Målet med behandlingen är att återfå rörelsemotorik och förebygga uppkomsten av skador/muskelspänningar. 

Dorn Metoden 

Dorn Metoden kanske inte är smärtfri men utan snabba häftiga rörelser. Metoden går ut på att rätta till felställningar i skelettet som indirekt påverkar höften och ryggraden. Även armarna och skulderbladet kan behandlas på detta sätt. Smärtan kan beskrivas som en öm punkt, felställningar lokaliseras och rättas till. Genom att pendla med ben, armar eller huvud tills smärtan försvinner med ett mjukt tryck på det ömmande området. Efter korrigeringen är känslan av smärta betydligt mindre eller borta. Din rörlighet förbättras och minskar muskelspänningar som uppstått. Energiflödet i kroppen balanseras så även kroppens inre organ stimuleras positivt. Det är mjuk behandlingsform som härstämmar från Tyskland och är godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.